Az oldal célja a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda bemutatása, szülők és gyermekek tájékoztatása.
Az oldalt készítette: Jusztinn-yourwebsite.hu - Webadmin elérhetőség

Napocska csoport

2019/20 nevelési év

Óvónénik: Makkai Lászlóné, Rézműves Dalma

Dajka néni: Kósa Lajosné

A gyermekek a szüleik szemében kis napsugarak, akik fényt hoznak az életükbe.

Ez a mi kihallásunk is. Így a csoportunkba járó gyermekek a kis napsugarak alkotják a napot, gyermeknyelven NAPOCSKÁT. A csoportunkba belépő számára a mennyezetet borító hatalmas nap és a színek árulkodnak, arról melyik csoportban járnak. Melegséggel mégis leginkább a gyermekeink mosolya, öröme tölti be. Fűzérre való dal, vers, mese, történet van a tarsolyunkban.

Érzékenyek az anyanyelvi és szójátékok iránt. A világra nyitott, kíváncsi, tevékeny gyermekek.

A természet szeretete, óvása fontos számukra, erre ők (nyitottak), fogékonyak. Gyakran tartózkodunk szabadban, az udvar adta lehetőségeket kihasználjuk.

A mozgás a tánc lételemük, igazi tehetségek is feltűnnek ezen a téren is. Az eltelt közel három év alatt átélt élmények, tapasztalatok vannak mögöttünk.

Különleges érzékeny egyéniségek, mégis sikerült megtalálni a közös pontokat. Elfogadják egymás különbözőségét, sőt értékként kezeljük. Az egymásra figyelés a segítő készség a szeretet és annak kifejezése – mely a VÖRÖSKERESZT eszmeisége is – áthatja mindennapjainkat és mióta BÁZISOVISOK vagyunk, még tudatosabban közvetítjük.

Az együtt megélt pillanatok a szülőknek is fontosak, hiszen szívesen jönnek a különböző rendezvényekre, programjainkra. Köszönet érte.