Az oldal célja a Kocsordi Gyöngyfüzér Óvoda bemutatása, szülők és gyermekek tájékoztatása.
Az oldalt készítette: Jusztinn-yourwebsite.hu - Webadmin elérhetőség

Emlékeink

A 2021-es év sok változást hozott magával. Megújult óvodánk épülete, tárgyi feltételeink bővültek, mely örömmel töltött el valamennyiünket.

Búcsúznunk is kellett. Több mint négy évtized pedagógiai,- vezetői munka után ezekkel a gondolatokkal búcsúztunk Katona Károlyné óvodavezetőnktől.

Kedves Ica!

„Minden embernek kell, legyen egy feladata ebben az életben – kötelességen belül, vagy azon felül is talán -, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Minden embernek kell, legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való. ” – Wass Albert

Több mint négy évtizedet töltöttél el óvodánk falai között, ebben a kis közösségben ez volt a te küldetésed egy része.

Mindenki  megbízható, pontos, precíz, emberként ismerhetett és ismerhet, aki munkája minden területen nagyon igényes. Óvónőként az igényesség, gondosság, tervszerűség, kreativitás, a gyermekekkel való sokoldalú törődés, értékközvetítés, élménynyújtás jellemezte mindennapjaidat. Kitűnő pedagógiai érzékkel, önzetlenül, hozzáértéssel, őszinteséggel és végtelen türelemmel oktattál és neveltél tanulót, szülőt és kollégát egyaránt.

Vezetői munkádat magas szinten, nagy odafigyeléssel végezted. Segítséget nyújtottál pályakezdő és már gyakorló kollégáknak egyaránt. Munkádat mindig körültekintően végezted. Kezdeményezésedre csatlakozott intézményünk a Bázisóvoda programhoz. Sikeres pályázatok megírásával gazdagítottad intézményünk eszköztárát. Jó volt együtt örülni veled a közösen elért eredményeknek.

Nyitott voltál problémáinkra, azok kezelésében mindig partner voltál. A kiegyensúlyozott munkahelyi légkör és emberi kapcsolatok kialakítására törekedtél. Az óvoda alapértékeinek megteremtésében és főként annak gyakorlati megvalósításában vállaltál nagyon komoly szerepet.

Azt mondják, aki sokáig a gyerekek közt él, egy kicsit maga is gyermek marad. Te ezt mindig örömmel vállaltad. Boldogan emlékszem vissza azokra az eseményekre – legyen az gyermek, vagy felnőtt rendezvény – amikor együtt táncoltunk, énekeltünk és boldog pillanatokat töltöttünk el ezzel a kis közösséggel. Ne felejtsd el soha: ezek az emlékek, ezek a dalok a lelkedben vannak, a lelkedben maradnak.

(Közös ének együtt)
Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.

Engedd meg, hogy ezzel az emlékalbummal köszönjük meg az itt eltöltött munkádat. Szeretettel várunk vissza bármikor. Most elkezdődik számodra a jól megérdemelt pihenés időszaka. Kívánom, hogy legyen időd mindarra, amire a munkád miatt nem tudtál időt szakítani. Kívánom, hogy az élet adja vissza azokat az örömöket, gondoskodást, amit eddig másoknak adtál.